četvrtak, 26. svibnja 2011.

Novi uradak

Za jednu dragu gospođu i prijateljicu tetu Milicu saštrikala sam majicu od Pazinkinog konca Melita. Kombinirala sam boju šampanjca 600 g i roza 200 g. Konfekcijski broj 52/54. Mustra - švedska petlja, na prednjici kombinirana sa pletenicama, igle br. 3,5. Teta Milica je zadovoljna sa majicom.  

Kod mene je nastupila ona poznata faza: "Nekaj bi, al neznam kaj." 
Pa počnem nekaj štrikati. Saštrikam pol leđa i počnem oduzimati za ranglan rukave....i skoro gotova leđa, a ja zaboravila završiti sa svake strane po par očica prije oduzimanja za rukave :) Za poludit!!!! Takva je mustra da ju nemam živaca parat polako, već bum ju sparala skroz i napravila neki drugi "projekt". 
U subotu sam počela štrikati ljetnu vestu od tankog konca boja senfa Zoeppritz Zulu (nekakav strani, nepiše proizvođač). Šrtikam ju na igle br.3. Imam 1200 g pa se nadam da bu mi dost :)) ha ha ha....Vesta bu imala duge rukave. Ostale bute vidle kad završim.

Uz vestu počela sam se intenzivno "družiti" sa vezenjem. 
Svekrva mi je fodrukala platno za stolnjak i sada sam sva u vezenju. Nazvala sam ga "Proljeće". Nadam se da bum ga do drugog proljeća završila, jer nakon vezenja treba ga samo opheklati, ali poznavajući sebe nebu to tak brzo :) I to je to.... 

Pusa i lp

22 komentara:

 1. Drugo proljeće bi trebalo bit sljedeće ili drugo? Ak drugo (2013.) onda imaš šanse :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. Draga moja ovisi kak se gleda.
  Morti odem u Australiju u rujnu mjesecu ove godine i zgotovim stolnjak :)) Ak ne odem onda bu neko drugo proljeće, onak kak ti veliš :))
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 3. Ide tebi i vezenje....hura hura yup yup.A siva majica od 1200 grama bila bu dost za neku osobu al za mene treba barem 2000 .Veliš da sam i ja dost napravila ,a znaš onu našu staru priču.Nikad dost,,,mislim na vezenje i štriiikanje!!

  OdgovoriIzbriši
 4. haha svaštariš?....malo pleteš ,malo paraš pa onda kreneš na vez.......:))
  vidim da si dosta toga već navezla i mislim da ima šanse da stolnjak osvane na stolu za sljedeći npr. uskrs.))....

  OdgovoriIzbriši
 5. Idem od kraja prema početku, jer vez je nešto čemu ne mogu odoljeti, a ova tvoja mustra je baš lijepa i odlično ti je krenulo...nemoj stati...i ne slušaj Mare, ma kaj ona zna, to bu bilo gotovo do Božića :)))
  Sretnice su tvoje prijateljice jer se stalno mogu šetati u novim majicama! Sve pohvale!
  Lp

  OdgovoriIzbriši
 6. Bogme bićeš ti super vezilja :)), odlično ti ide.

  OdgovoriIzbriši
 7. Vrlo lepa majica, a tek vez...kad završiš biće za večnost!

  OdgovoriIzbriši
 8. Drage moje, hvala vam na komentarima.
  *Ljerka-2000 g za tebe dost? :)) Bome dobro znam kak ni tebi a ni meni ni "materijala" dost, uvijek još samo ovo i ovo i ovo... nek se nađe...možda bu trebalo...
  *Mare-bu stolnjak gotov i prije, ak mi nekaj novo ne padne na pamet :))
  *Sanja-nadam se da bum ga napravila do kraja. A kad? Ovisi o puno toga :)) Bum se požurila, pa vam pokažem.
  *Lenka-ide meni vez, samo me muče prsti ljeve ruke. Tak su spikani od igle. Ne pomažu mi ni napršnjaci jer stavim ih na 3 prsta, a onda se pikam u 2 preostala bez njih. Morala bum nekaj zmislit za zaštitu :))
  *Nena-bojala sam se da kombinacija boja na majici nebu klapala, al dobro je. Imaš prav za vez. Viječan je. Imam vezenih stolnjaka od bake. Ona ih je vezla za svoju dotu/miraz. Kvalitetan materijal, lijepa izrada i luda kombinacija boja. Ali bum vam i to jenput pokazala.

  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 9. napravila sam ti header (zaglavlje za stranicu), na Medenom blogu ti je, pa ako ti se svidi, slobodno ga kopiraj na svoje računalo i stavi na blog umjesto ovog kojeg sad imaš :) :) nadam se da sam pogodila ukus

  OdgovoriIzbriši
 10. Majica je predivna i na prvi pogled izgleda kao da je iz dva dijela. Boje su mi izvrsne. Vezenje ti dobro ide i ne daj se smesti! Pusti kalendar i obilježja-uživaj!

  OdgovoriIzbriši
 11. Fala ti Medena :) Ukomponirala bum ga kad napravim make over bloga.
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 12. Suzana imaš prav :)) Kalendar sam davno prestala pratit, tak da bu kad bu.
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 13. Prelijepo izgleda a i stoljnjak će biti super. Znaš da sam ja luda za vezom. Pozdrav i pusa!!! :)))

  OdgovoriIzbriši
 14. Fala ti Andrea :)) Upravo završila vezenje, sad bi ga trebala opheklat. Al' još neznam kak. Još uvijek čekam da mi padne nekaj pametnog i zanimljivog na pamet :))
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 15. I to je to igle, vez i zlatne Joline ruke, a tek kad i heklaš, savjet, lakše ćeš i ljepše heklati ako čipku napraviš posebno, i to onoliko koliko ti treba. Pozdrav. Loredana

  OdgovoriIzbriši
 16. Fala ti Loredana na posjeti i komentaru. Probala sam raditi posebno, al to mi ni dobro. Ljepše mi je kad opheklavam, jer treba par očica mustre uglazbiti.
  Pusa i lp

  OdgovoriIzbriši
 17. Prekrasna macija, i boje su super i lijepo stoji na teti Milici.
  A vez je odličan baš simpatičan uzorak

  OdgovoriIzbriši
 18. Fala ti Good Ghost. Još uvijek se nisam odlučila koju mustru da sheklam kao rub :)
  Pusa

  OdgovoriIzbriši
 19. na mom blogu te čeka nagrada:))...

  OdgovoriIzbriši
 20. Hvala ti Mare na nagradici!!!!!!

  OdgovoriIzbriši