srijeda, 28. rujna 2011.

RUJAN 3. dio ili JAPANSKI TJEDAN

Danas bum počela naopačke :))Današnji ručak u Hrvatsko-Japanskoj kombinaciji (ak vas zanima kaj je to i recept, slobodno zatražite)


Bez ovog KIKKOMAN sojasosa nebi bilo tak fino, bilo bi onak prazno-obično :))Moji dragi prijatelji: Makoto (brat od Yasuko), Goran (muž od Yasuko), Mariko (mama od Yasuko) i šećer na kraju moja draga prijateljica Yasuko :)))))))))). Fali naša Yuri (Yasukina sestrična) , al nisam ju uspjela slikati tutokompleto sa familijom (žal mi je) tak da slikica Yuri slijedi u nekom od slijedećih postova. 
Kapa za Tinu koja je prva u prošlom postu poslala komentar :) Cvetek je napravljen kak broš, tak da ga more micati i stavljati ak i kam hoće.

Već jedno 3 tjedna skupljam razne limene zatvarače sa sokova, pivica, pašteta,........ i ostalih konzervi; jer sam vidjela (neznam gdje) na nekoj stranici kak ljudi skupljaju te zatvarače i od njih proizvode zgodne stvarčice (torbice, remene, cveteke.....). 
Vidjela sam i proces spajanja. Tak da sam se potrudila i napravila par komada (narukvica). Oduševila sam samu sebe kak to dobrooooo zgleda :))))) 
Od drage prijateljice Andreje dobila sam za ročkas ovu divnu vunicu i kak su me opet čopile kape, mam sam si jednu napravila. A kak i cveteke obožavam, začinila sam ju s dva :)) 

Al tak mi nekak nekaj fali uz kapu :( 
Za običan šal nemam inspiracije, pa sam tak skemijala jedan koji je ujedno i lajbek i šal (trenutno u nastajanju).
 
 
Kak je kod mene normalno paralelno delati  par stvarčica tak sam započela i stolnjak. U fazi je jedan pedalj :))I to je to :))
Kavu sam popila, pokazala vam kaj se novog kod mene dela. 
Sad idem prišiti podstavu na torbu iz prošlog posta i obrubiti stolnjak "Proljeće" kak bi i njega završila još ove godine *_*


Pozdrav sa sunčanog i toplog Jaruna

petak, 23. rujna 2011.

RUJAN 2. dio

Ovaj rujan je stvarno "prenaporan" :))))))))) 
Uz sve uobičajene poslove (svakodnevne) tu je bila i berba (al ne u našem vinogradu, naš je vinograd "sredilo" nevrijeme; tak da niš od vinčeka, niš od domaće zimnice ..........)  kod šogora u Zelini, ophodnje oko doktora sa Marekom, druženje sa dragim prijateljima iz Japana i još puno, puno toga lijepoga!!!!!!! 
Marek model kao i obično :)) 

A tu je  i Zosija :))Ove 3 kape su pokloni za šogoricu i dvije nećakinje moje prijateljice Yasuko :)Ova je rađena po narudžbi. Cvetek je na kopču tak da se može mijenjat ili prebacit u neku drugu priču.


Torba je gotova :)) Odabrala sam okrugle velike ručke, podstavu sam sašila, al još uvijek čeka da ju prišijem :)) Bum - uskoro :)Ove sam heknadle kupila preko e-bay-a. 6 komada 16 kuna sa poštarinom :) I sad nek neko veli da se neisplati. Kod nas su u prosjeku 25 kn komad.
Žabica/frendica sa berbe, nikak se ni micala od Mareka. Htjela je s Marekom u auto i za Zagreb :))Na kraju jedan cvetek za sve vas, i velika pusa do slijedećeg pisanja (*_*)

petak, 2. rujna 2011.

RUJAN 1. dio

Danas nisam baš od nekog pisanja, tak da bum vam samo pokazala ono čime sam se zabavljala posljednje vrijeme.

Naravno kao i obično moj najvijerniji model na svom radnom zadatku :))  - Trebala sam još samo porezat konce, al Marek nije mogla čekati.


Ovu štrikanu bluzu planirala sam napravit sa dugim rukavima, al po ovoj vrućini sam odustala i sredila ju da se može sad prošetat :)

 

Za ovu torbu moram još skemijat ukrase, jer priznat ćete da je ovak "ćelava" :))


I na kraju u torba u nastajanju..... 
Podstavu sam skrojila.... Jedino mi problem zadaju ručke... Neznam koje da metnem, jer bu torba nabrana na ručke (naheklana). 

Ugodan vikend vam želim, a ja idem peći kolačiće :)