četvrtak, 24. lipnja 2010.

NAPOKOM

Napokon sam završila par komada majica koje su bile skoro pri kraju; ali nikako završit, spojit, izradit... 

Zelena MAJA (Unitas) nedostajalo mi je konca za 6 očica, ali kako se MAJA cca. 10 godina ne proizvodi (a  nisam našla ništa slično) morala sam kombinirati sa par nijansi svijetlijom.

Majica na bretele boja trula višnja pletena je od HANE (Unitas). Trebala sam ju samo sprojit i opheklat, ali nikako. Evo sada je i ona gotova.


utorak, 22. lipnja 2010.

Frankina haljinica

Mala Franka ima dvije godine i preslatka je. Pošto je tako slatka odlučila sam ju  još malo zasladit.

petak, 18. lipnja 2010.

SVJETSKI DAN PLETENJA U JAVNOSTI

12. lipnja na jezeru Bundek povodom Svjetskog dana pletenja u javnosti  Lorna, Jana, Tanja, Sandra, Goga, Maja i ja (ekipa sa portala Stvaraonica) družile smo se, plele i ugodno provele poslijepodne. Bile smo vrijedne. Večer prije započela sam sa pletenjem veste od talijanskog konca Naturella 100% pamuk i upravo ju završila.

utorak, 8. lipnja 2010.

Standardni i latino-američki plesovi

Moja nećakinja Lucija bavi se plesom, točnije pleše u paru sa Tonijem standardne i latinoameričke plesove. Prošli su vikend bili na bodovnim turnirima u Makarskoj 05.06. i u Splitu 06.06. Iste su rezultate postigli na oba turnira. U standardnim plesovima osvojili su 2. mjesto, u latinoameričkim plesovima 5. mjesto. Makarani su bili darežljiviji, tako da su dobili vikend u Brelima. Nije loše. Taj sport je jako skup, a sponzora niotkud. Sve sami financiraju. Od plesne odjeće, plesnih cipela, prijevoz na turnire, smještaj na turnirima.... 

Janine vestice
Ovo su Janine vestice. Boja breskve je heklana. Bod isti kao i na maminoj majici. Konac Dada.

 Roza je štrikana od konca Mirabela. Bod prstići.

ponedjeljak, 7. lipnja 2010.

gotov je i rozi uradak

Prošli sam tjedan bila vrijedna. Od roza konca saštrikala sam ovu majicu. Ali ne samo to. Prijateljica je rodila malu Janu kojoj sam napravila dvije vestice heklanu boja breskve i štrikanu rozu. Čekam da mi muž "resajza" slike vestica, tako da ih mogu ovdje "staviti".
Ova je saštrikana od DADE, malo manje od 40 dkg, konfekcijski broj 44/46.